همکاران انجمن

اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی ، مشاوران و پیمانکاران مخابرات ایران

ایده اولیه تشکیل اتحادیه در سال 1388 و در طی تور بازدیدی که توسط شرکت سامانه سرویس سپهر(3S) به همراه جمعی از پیشکسوتان صنعت ارتباطات در نمایشگاه CEBIT استانبول توسط مهندس زنوزی راد مطرح و مورد استقبال و حمایت بزرگان صنعت از جمله مرحوم مهندس هوشنگ همتی از بنیانگزاران همراه اول، مهندس طالبی نژاد، مهندس رستگار، و مهندس ممقانی قرار گرفت. اتحادیه صادرکنندگان خدمات مهندسی ، مشاوران و پیمانکاران مخابرات ایران(مپتا) به منظور هم افزایی ، تقویت و حمایت از شرکتها و ارائه دهندگان خدمات فنی و مهندسی در صنعت ارتباطات تشکیل گردید. اولین مجمع عمومی تشکیل اتحادیه در تاریخ 1388/9/25در محل فرهنگسرای سیدالشهدای شهران تشکیل و نفرات هیات موسس انتخاب گردیدند  و سپس اولین مجمع عمومی اتحادیه در سال 89 در محل اتاق بازرگانی ایران با حضور معاون محترم وزیر و رئیس سازمان تنظمیم مقررات و ارتباطات رادیویی جناب آقای دکتر کرم پور و همه معاونان ایشان و شرکتهای عضو اتحادیه تشکیل و ضمن تصویب اساسنامه هیات مدیره و بازرسان اتحادیه انتخاب شدند.

سندیکای صنعت مخابرات ایران

سندیکای صنعت مخابرات ایران در سال ۱۳۷۷ باهدف تشکل بخشیدن به شرکتهای تولیدی تجهیزات مخابراتی تحت نظر اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاسیس گردیده است. باتوسعه فعالیت ها و براساس زیست بوم ارتباطات و فناوری اطلاعات، اساسنامه سندیکا تغییر نموده واکنون علاوه بر شرکتهای تولیدی، شرکتهای فعال در حوزه های نرم افزار، خدمات فنی مهندسی، مشاوران و پیمانکاران فاوا نیز میتوانند در صورت داشتن شرایط لازم عضو سندیکا شوند.

انجمن شرکت های نرم افزاری

حضور فعالین اقتصادی در تشکل‌های صنفی به منظور همگرایی در توسعه فضای کسب ¬و کار، از ضروریات جوامع پیشرفته امروزی است. زیست¬ بوم صنعت نرم‌افزار ایران نیز نیازمند داشتن محملی برای بیان دغدغه‌های صنفی و پیگیری خواسته‌های شرکت‏ها و کانونی برای ایجاد هم‌افزایی و همگرایی صنفی است. انجمن شرکت‏های نرم‏ افزاری (آشنا) با همین هدف و برای تحقق بخشیدن به این خواسته‌ها شکل گرفته است. اما صنعت نرم‌افزار تنها منحصر به تولید نرم‌افزار نیست، انجمن¬ آشنا خانه‌ای است برای گردهم‌آمدن تولیدکنندگان نرم‌افزار،‌ شرکت‏هایی که در زمینه استقرار نرم ¬افزار فعالیت دارند و یا آن‌هایی که درخصوص راهکارهای نرم¬ افزاری مشاوره می¬دهند. از دیگر سو اهمیت صنعت نرم‌افزار کشورمان به خوبی نزد بهره‌برداران، سازمان‌ها و نهادهای بخش دولتی و خصوصی شناخته شده نیست، پس انجمن آشنا یکی از دیگر رسالت‌های مهم خود را آشناکردن ذینفعان نسبت به اهمیت این صنعت می‌داند. صنعتی که می‌تواند یکی از اشتغال‌زاترین و در نتیجه یکی از موثرترین بازیگران اقتصاد کلان کشور باشد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

مأموریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: سیاست گذاری، برنامه ریزی، راهبری، پایش و نظارت به منظور تنظیم روابط کار مبتنی بر رعایت اصل سه جانبه گرایی، حفظ و صیانت از نیروی کار ، توسعه و توانمندسازی تعاونی ها، ایجاد تعادل در بازار کار و حمایت از پایدار سازی مشاغل و برقراری عدالت اجتماعی در حوزه های بیمه ای، حمایتی و توانمند سازی با رعایت اصول جامعیت، کفایت و فراگیری مبتنی بر قانون بیمه گری.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

لازم است در هر زمان تحلیل دقیق و صحیحی از وضعیت و جایگاه تاریخی آموزش عالی داشته باشیم. این علم و آگاهی به دلیل اینکه برای تعیین نحوه و خط مشی حرکت آتی این بخش ضروری است، موجب وحدت نظر و تحلیل همگان با دست‏اندرکاران آموزش عالی کشور می‏شود. ما برای سهولت، تاریخ آموزش عالی ایران را به سه دوره باستانی، میانی و اخیر یا معاصر تقسیم نموده‏‬ ایم. بر مبنای اطلاعات در دست، در زمان داریوش، مدرسه پزشکی «سائیسم» جهت تربیت طبیب با کتابخانه‏ای معتبر دایر بوده است. مجمع علمی همدان نیز در آن زمان با ۱۰۰ نفر عالم و دانشمند به فعالیت مشغول بوده است. علاوه بر اینها از فرهنگستان اردشیر نیز در شهر سارد ذکر به میان آمده است. مدارس دوره ساسانی مثل ریواردشیر به انتقال معارف آن عصر و تربیت دانشمند مشغول بوده‬ ‏اند. شاخص‬ ‏ترین سابقه آموزشی موجود و در دسترس در دوران باستانی را می‏توان تشکیل و تأسیس مدرسه «جندی شاپور» در شرق محل فعلی شوش توصیف نمود. این مدرسه که ۵۰۰ سال عمر کرده، پایدارترین مدرسه عالی در تاریخ ایران بوده است. عیب عمده آموزش و پرورش ایران باستان این بود که در انحصار طبقه‬ ‏های برجسته و شاهزادگان و اعیان و اشراف قرار داشت و دیگر طبقات که بخش مهم مردمان کشور بودند از نعمت تحصیل و تربیت در آموزشگاه‏ها محروم بودند. پس از ورود و استقرار اسلام و نفوذ زبان و معارف عربی و تغییر در مبانی ارزشی آموزشی در ایران شاهد تکوین بیت‏الحکم‏ها و دراالعلم‏ها در نیمه دوم سده دوم هجری هستیم. مدارس اسلامی شخصی در سده چهارم و پنجم هجری مثل مدرسه ابوبکر اصفهان، مدرسه بیهقیه، مدرسه ابومنصور بیشکی، سعدیه و مدرسه استرآبادی به همت افراد عالم و خیر و علم‏پرور تأسیس و به اشاعه علوم روز مشغول شدند. مدارس اسلامی دولتی و به ‏طور مشخص مدارس نظامیه که توسط خواجه نظام‬ ‏الملک (۴۰۸-۴۸۵ ه.ق) وزیر سلجوقی ایجاد شد، در شهرهای مختلف تأسیس شدند. زمینه و حوزه‏‬ های علمی در این دوران بسیار مختلف و متنوع شد و دانشمندان در رشته‏‬ های گوناگونی از معارف دست به تفحص و خلاقیت زدند. در این سال‏ها، جهان غیراسلامی، با گرفتن چند اصل از مسلمین، و دانشمندان ایرانی و عرب پایه‏‬ های جنبش‌های علمی و اجتماعی و مدنی و سیاسی و صنعتی و ادبی خویش را استوار ساخت. از نقاط قوت دوران میانی، گستردگی علوم و امکان علم‬ ‏اندوزی و تحصیل در میان طبقات مختلف مردم بود که به اعتلای سریع علوم و معارف در ایران و دیگر کشورهای اسلامی منجر شد به گونه‏‬ ای که مورد تقلید و اقتباس کشورهای غربی گردید. از نقاط ضعف دوران میانی، تأثیر افت و خیزها و فراز نشیب‏های حکومت‏ها بر کمیت و کیفیت علمی کشور بود. در حدود ...

وزارت امور اقتصادی و دارایی

ایرانیان از زمان هخامنشیان برای دریافت مالیات و امور مالی کشور دفاتر و سازمانهای مرتبطی  داشتند. در زمان ساسانیان اخذ مالیات صورت کامل تری بخود گرفت و سه نوع مالیات به نام های اراضی، سرشماری و سرانه دریافت می شد. پس از تسلط اعراب به ایران، در زمان حجاج بن  یوسف ثقفی دفاتر مالیاتی از فارسی به عربی برگردانده شد و در دوره سلجوقی با دستور  عبدالملک کندری وزیر طغرل مجددابه فارسی بر گردانده شد. در زمان سلطنت صفویه تجارت خارجی و درآمد گمرکی به مالیاتی اضافه و در دوره افشاریان  گسترش بیشتری یافت. در دوره قاجاریه وضع مالیه کشور بواسطه جنگها، مسافرتها و ضعف  پادشاهان رو به رکود گذاشت و با زحمات طاقت فرسای امیر کبیر گام های سودمندی برداشته و برای  وصول، نگهداری و مصرف خزانه مقررات جدیدی وضع گردید. قبل از مشروطیت شاهان تمام در آمدها و عواید کشور را در اختیار داشته و تمام مخارج نیز به فرمان و تصویب شخص او صورت می گرفت. در آن زمان مردم صاحب مجلس و پارلمان نبودند و شاه شخصی به نام وزیر دفتر (وزیر مالیه) مامور می ساخت تا بودجه کشور را تنظیم کند. در هر استان مسئول هر کتابچه در مرکز یک مستوفی بود. این مستوفیان عده ای کارمند داشتند که آنان را میرزا قلم دان میگفتند. رئیس مستوفی ها رامستوفی الممالک می گفتند که همان وزیر مالیه بود. با انقلاب مشروطه در سال 1285 اولین کابینه قانونی تشکیل و ناصرالملک بعنوان نخستین وزیر مالیه از مجلس شورای ملی رای اعتمادگرفت ایشان با همان روال سابق ادامه کار داده و به دستور وی محل کنونی رادیوتهران که محل اداره گمرک بودبه وزارت مالیه اختصاص یافت.در سال 1289 ادارات هفتگانه وزارت مالیه تصویب و تشکیل گردید و مهمترین ادارات در آن زمان خزانه داری کل، گمرک ووصول عایدات بود. پس از مدتی محل وزارت مالیه به پارک اتابک، محل کنونی سفارت شوروی سابق انتقال یافت. مطابق قانون 1294 وزارت مالیه به نه اداره تقسیم گردید که عبارت بودند از: دایره وزارتی، تشخیص عایدات و خالصه جات و مسکوکات، خزانه دار ی کل و دیون عمومی و وظائف، گمرکات، محاکمات مالیه، کمسیون تطبیق حوالجات، پرسنل و ملزومات و مجلس مشاور عالی برای محاکمات اداری بود. از سال 1300 به بعد دگرگونیهای زیادی در وزارت مالیه رخ داد.از جمله اینکه تعدادی حدود چـهل شرکت دولتی تاسیس و بعدا منحل گردیدندوسازمان به دو قسمت مالی و اقتصادی تقسیم و بوسیله دو معاون و هفت مدیر اداره می گردیدو نیز در سال 1329 سازمان وزارت دارائی با تقلیل ادارات مورد تصویب قرار گرفت و بالاخره در سال 1353 قانون تشکیل وزارت امور اقتصادی و دارائی با 6 ماده به تصویب مجلس شورای ملی سابق رسید. ...

وزارت صنعت، معدن و تجارت

بخش صنعت، معدن و تجارت ایران با دارا بودن بیشترین سهم اقتصادی کشور، دارای تعامل گستردهای با سایر بخشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه ایران است و می‌تواند یکی از موثر ترین پیشران های اقتصادی کشور باشد. بنابراین آشنایی با وضع موجود، برنامه ها و سیاست های این بخش می تواند تصویر روشنی از وضعیت و توان آینده اقتصادی ایران در اختیار مخاطب قرار دهد. بخش صنعت، معدن و تجارت نه تنها می‌تواند سهم بالایی در ساماندهی معیشت جامعه داشته باشد، بلکه می‌تواند اقتدار و کارامدی کشور را برای دستیابی به امنیت، عدالت، رفاه، آزادی، استقلال و عزت ملی تقویت نماید. ارتباط گسترده این بخش با بخش های مختلف مانند حوزه پولی و بانکی، بورس، تولید، توزیع، اشتغال، واردات، صادرات، ارتباط بین مصرف کننده و تولید کننده و بسیاری بخش های دیگر و میزان اثر گذاری و اثر پذیری از این بخش ها نشانگر اهمیت بالای شناخت صنعت، معدن و تجارت کشور است. ساختار سیاست گذاری و مدیریت بخش تولید و بازرگانی در ایران در طول تاریخ با تغییرات و تحولات بسیاری رو برو بوده است. از سال 1285 هجری خورشیدی که وزارت تجارت در ایران تاسیس شد تا سال 1390 که وزارت صنعت، معدن و تجارت به شکل کنونی خود درآمد، بارها دو حوزه تولید و بازرگانی در کنار هم و به صورت مجزا در ساختار اقتصادی کشور نقش ایفا نموده اند. برای نمونه در سال 1316 هجری خورشیدی وزارت بازرگانی و وزارت صنایع و معادن  وجود داشته اند که در سال 1320 با ادغام آنها وزارت بازرگانی، پیشه و هنر تاسیس شد. پس از آن در سال 1334 مجددا وزارت خانه های صنایع و معادن و بازرگانی از هم جدا شدند که این موضوع بارها و بنابر مصالح آن زمان اتفاق افتاده است. مطمئناً در کنار هم بودن بخش های ساخت و بازرگانی اثرگذاری بیشتری بر بهبود فرایندهای تولید، توزیع و تجارت هر کشوری خواهد داشت. این موضوع نیز از انگیزه های اصلی شکل گیری وزارت صنعت، معدن وتجارت در مقطع فعلی بوده است.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

قبل از سال (1255 ه.ش ) تلگراف زیر مجموعه وزارت علوم و پست زیر مجموعه وزارت وظایف و دارالشوری بود. درتاریخ 21 اسفند سال (1255 ه.ش) به دستور ناصرالدین شاه، علی قلی خان هدایت ملقب به مخبرالدوله به عنوان اولین وزیر تلگراف ایران منصوب شد و عملا وزارت ارتباطات تاسیس شد.  در سال (1259 ه.ش ) تغییراتی در ساختاراداری کشور بخصوص در اداره پست و چاپارخانه ها ایجاد شد و میرزا علیخان امین الدوله به عنوان اولین وزیر پست منصوب گردید. پس از آن در سال (1283 ه. ش ) اولین امیتاز تلفن به بصیر الممالک واگذار شد و به این ترتیب تلفن نیز در تهران شروع بکار کرد . با توجه به تشابه وظایف اداره تلگراف و پست در سال( 1287 ه.ش ) هر دو وزارت در هم ادغام و وزارت پست و تلگراف آغاز بکار کرد. در سال (1308 ه.ش ) وزارت پست و تلگراف طی پیشنهادی به مجلس سهام شرکت تلفن وقت را خریداری و وزارت پست و تلگراف و تلفن شکل گرفت که میرزا قاسم خان صوراسرافیل به عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن منصوب شد. با توجه به اضافه شدن فناوری اطلاعات به این حوزه و سرعت فراگیر و رشد فزاینده فناوریهای نوین ارتباطی، در سال 1383 نام وزارت پست و تلگراف و تلفن با تصویب مجلس شورای اسلامی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تغییر نام یافت تا با وظایف جدید این وزارتخانه تناسب بیشتری داشته باشد.