اساسنامه انجمن

باسمه تعالي

 

« اساسنامه انجمن صنفي كارفرمايي شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران»

 

فصل يكم

كليات

 

ماده 1: به استناد مادة 131 قانون كار جمهوري اسلامي ايران و در اجراي"آيين‌نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن‌هاي صنفي وكانون هاي مربوط" مصوب3 هیات محترم وزیران، مجمع عمومی، مفاد اساسنامه انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای فناور هوش مصنوعی واقتصاد های دیجیتال ایران  را که از این پس در این اساسنامه انجمن صنفی خوانده می شود، تصویب نمود. اجرای موارد مندرج در این اساسنامه برای تمام اعضا الزامی است.

ماده 2: هدف از تشکیل انجمن صنفی

حفظ حقوق و منافع مشروع و قانوني و برنامه ریزی و اقدام برای بهبود وضع اقتصادي اعضا (کارفرمایان) كه خود متضمن حفظ منافع جامعه نيز باشد.

ماده 3: مرجع نظارت بر عملکرد انجمن صنفی وزارت است.

ماده 4: منظور از وزارت، حسب حوزه جغرافیایی انجمن صنفی، اداره کل سازمان های کارگری و کارفرمایی و یا ادارات کل  تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان ها می باشد.

 

فصل دوم

تاسیس

 

ماده 5: نام، حوزه جغرافیایی و اقامتگاه قانونی، اعضای انجمن صنفی

  1. نام: انجمن صنفي شرکتهای فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران که در اين اساسنامه به اختصار «انجمن صنفي» ناميده مي‌شود.

تبصره: تغییر نام و عنوان انجمن صنفی با رعایت مقررات بلامانع است.

  1. حوزه جغرافیایی؛ اقامتگاه قانونی و نشانی دفتر انجمن صنفی: حوزه جغرافیایی انجمن صنفی برای پذیرش عضو و فعاليت، فرااستانی (مطابق تقسیمات کشوری ابلاغی وزارت کشور) بوده و اقامتگاه قانونی آن در استان تهران شهرستان تهران/ خیابان محله سید خندان ، کوچه شهید صفا فردوسی ، خیابان شهید یوسف کابلی پلاک 10 واحد 5 / ، کدپستی 1631765716 مي باشد.  

تبصره1: هرگونه تغییر در جغرافیای فعالیت، اقامتگاه قانونی و یا نشانی دفتر انجمن صنفی صرفا با مصوبه مجمع عمومی ممکن است. مجمع عمومی می تواند اختیار تغییر نشانی دفتر انجمن صنفی را به هیات مدیره تفویض نماید.

تبصره 2: چنانچه در هر یک از فعالیت های تخصصی و حوزه های جغرافیایی فرااستانی/ استان/ شهرستان/ بخش، انجمن صنفی (موضوع تبصره های ذیل ماده 15 آیین نامه چگونگی تشکیل، حدود وظایف و اختیارات و نحوه عملکرد انجمن های صنفی و کانون های مربوط) تأسیس شود، این انجمن صنفی موظف است ظرف مدت 6 ماه ضمن برگزاری مجمع عمومی فوق العاده، عنوان و حوزه جغرافیایی خود را اصلاح نماید. در صورت عدم اقدام، وزارت می تواند راساً تغییرات این موارد را ثبت نماید.

  1. اعضای انجمن صنفی: اشخاص حقیقی و یا حقوقی که در صورت دارا بودن شرایط مندرج در این اساسنامه به عضویت انجمن صنفی در آمده اند یا در می آیند.

ماده 6: وظايف و اختیارات انجمن صنفي

  1. استيفاي حقوق و خواست هاي مشروع و قانوني اعضا از طريق ايجاد زمينه‌هاي مساعد به منظور نيل به اهداف انجمن صنفی
  2. جمع آوري اطلاعات، بررسي و تحقيق درباره مشكلات، شناخت نيازها و اولويت ها
  3. برنامه ريزي براي تامين نيازها، توسعه و گسترش فعاليت ها
  4. ارتقاي بهره وري منابع و ظرفيت توليد، انتقال و نوآوري تكنولوژي
  5. سعي در بهبود كيفيت توليد و بررسي، شناخت و استقرار روش هاي نوين كنترل كيفيت
  6. هماهنگي درآموزش و ارتقاي مهارت اعضا و همكاري با وزارت و ساير دستگاه ها و نهادهاي ذي ربط براي انجام آموزش هاي مربوط به حفاظت فني و بهداشت كار
  7. انجام تحقيقات لازم و ارائه نظر مشورتي و حقوقي درخصوص تهيه لوايح دفاعیه و طرح هاي مربوط به قوانين كار و تامين اجتماعي و مسائل رفاهي و حقوق قانوني كارفرمايان به مراجع ذي ربط
  8. دریافت وروديه، حق عضويت و كمك هاي مالي داوطلبانه مطابق اساسنامه
  9. تأسيس، تقويت و گسترش شركت هاي تعاوني و صندوق تعاون و قرض الحسنه مرتبط با وظايف انجمن صنفي به منظور برخورداري اعضا از تسهيلات بيشتر
  10. حمايت و دفاع از حقوق و منافع صنفي و حرفه‌اي اعضا از طريق ارايه پيشنهاد و جلب پشتيباني مراجع و سازمان هاي دولتي و ملي نسبت به اهداف انجمن صنفی
  11. خريد، فروش و تملك اموال منقول و غيرمنقول انجمن صنفي به نام و به حساب انجمن صنفي (مشروط برآنكه به قصد تجارت و کسب نفع نباشد)
  12. عضويت در كانون انجمن‌هاي صنفي مربوط با رعايت مقررات قانوني
  13. همكاري با ساير تشكل‌هاي صنفي و انجام ساير وظايف و اختياراتي كه به موجب مقررات قانوني بر عهدة انجمن هاي صنفي قرار داده شده يا خواهد شد.
  14. همكاري با دستگاه هاي اجرايي و مراجع ذي ربط جهت حسن اجراي قوانين و مقررات مربوط و پیگیری امور مرتبط با اعضا از دستگاه ها و نهادهای ذی ربط به طور مستقیم یا از طریق وزارت
  15. قبول مسئوليت و همكاري با وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهاي رسمي در انجام وظايف و تكاليفي كه اين دستگاه ها به انجمن هاي صنفي محول مي كنند و ارائه مشورت هاي لازم به آن ها
  16. ايجاد ارتباط با تشكل ها و سازمان هاي مرتبط با وظايف انجمن صنفی در داخل و يا خارج از كشور در چارچوب فعاليت هاي صنفي و قوانين و مقررات كشور
  17. شركت در مذاكرات حرفه اي با ساير سازمان هاي كارفرمايي ذي ربط و برنامه ریزی و پیگیری انعقاد پيمان هاي دسته جمعي فی مابین اعضا و کارگران آن ها
  18. تشکیل شوراهای حل اختلاف در حوزه مرتبط ویا اعزام نماینده به هیات های حل اختلاف سازمان امور مالیاتی و دارایی و تامین اجتماعی و سایر نهادهای مرتبط.

تبصره: فعالیت هایی (علاوه بر موارد فوق) که مستلزم اخذ مجوز از مراجع قانونی باشد، پس از اخذ مجوز از دستگاه ذی ربط اجرایی خواهد شد.

 

فصل سوم

شرايط عضويت، تعليق، سلب عضويت و منابع مالي

 

ماده7: شرايط عضويت

كليه اشخاص حقيقي و یا حقوقي در صورت دارا بودن شرايط زير مي‌توانند به عضويت انجمن صنفي درآيند:

  1. تابعيت جمهوری اسلامی ایران
  2. پذیرش و رعایت مفاد این اساسنامه
  3. استقرار در حوزه جغرافیایی فعالیت انجمن صنفی
  4. ارائه مستندات معتبر مبني بركارفرما بودن مطابق قانون كار(درحرفه یا صنعت مربوط)
  5. مجوز معتبر فعالیت درحرفه یا صنعت مربوط
  6. اشتغال در حرفه یا صنعت مربوط
  7. پرداخت وروديه و حق عضويت مطابق مفاد این اساسنامه
  8. فعال در فناوری هوش مصنوعی و  اقتصاد دیجیتال، در بخش های برق و الکترونیک، مخابرات، تکنولوژی های نوین و... با ارائه پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن  تجارت یا گواهی معبتر از معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری یا پارکهای علم و فناوری کشور و  یا سایر مراجع ذیصلاح  مرتبط.

 تبصره1: كليه واجدان شرايط مي‌توانند آزادانه عضويت انجمن صنفی را بپذيرند و هيچ شخصی را نمي‌توان به عضويت در انجمن صنفي مجبور يا از قبول عضويت آن منع نمود. در صورت دارا بودن همه شرایط موضوع ماده 7، و ارائه تقاضای مکتوب، هیات مدیره مکلف به پذیرش عضویت متقاضی می باشد.

تبصره2: در صورت احراز شرایط موضوع ماده 7 این اساسنامه و تکمیل مدارک عضویت، هیات مدیره مکلف است ظرف 7 روز کاری  از ثبت تقاضا در دفتر انجمن صنفی، پذیرش عضویت را به صورت مکتوب به متقاضی عضویت اعلام نماید.

تبصره3: در صورت عدم احراز شرایط موضوع ماده 7 و یا نقص مدارک عضویت، هیات مدیره مکلف است ظرف ... روز از ثبت تقاضا در دفتر انجمن صنفی، عدم پذیرش عضویت را به صورت مکتوب و در قبال اخذ رسید به متقاضی عضویت اعلام نماید. متقاضی عضویت موظف است حداکثر ظرف 10 روز از دریافت نامه هیات مدیره نقص مدارک را و یا اعتراض خود به عدم پذیرش عضویت را در دفتر انجمن ثبت نماید.

تبصره 4: در صورت عدم پذیرش عضویت (به دلیل عدم احراز شرايط) یا تعلیق هر یک از اعضا از عضویت، این اشخاص می توانند اعتراض خود را در دفتر انجمن صنفی ثبت و رسید آن را دریافت کنند. هیات مدیره مکلف است در اولین جلسه مجمع عمومی با درج دستور موضوع در آگهی برگزاری مجمع اعم از عادی یا فوق العاده که فاصله زمانی آن نباید بیش از سه ماه از تاریخ عدم پذیرش عضویت یا ابلاغ تعلیق عضو باشد، موضوع را مطرح تا اتخاذ تصمیم شود. تصميمات مجمع عمومی مذکور در اين زمينه قطعي است. عدم درج موضوعات فوق در دستور جلسه مجمع عمومی مانع طرح و رسیدگی آن در مجمع عمومی نخواهد بود. در هر صورت (حتی عدم پذیرش و ثبت اعتراضات یاد شده توسط دفتر انجمن صنفی) هیات رییسه موظف به بررسی و اتخاذ تصمیم توسط حاضران در مجمع و درج تصمیم متخذه در صورتجلسه مجمع می باشد.

تبصره 5: اعضا مکلف هستند تغییرات آدرس، کد پستی و تلفن خود را کتباً به دبیرخانه انجمن صنفی ارسال  نمایند. در غیر این صورت آخرین نشانی اعلام شده به انجمن صنفی ملاک عمل خواهد بود، ضمناً اشخاص حقوقی عضو انجمن صنفی مکلف هستند علاوه بر موارد فوق، آخرین آگهی روزنامه رسمی خود مبنی بر تغییر مدیران را به انجمن صنفی اعلام نمایند.

ماده 8: موارد تعليق و یا سلب عضویت در انجمن صنفي

  1. چنانچه هر يك از اعضا در مدت حداكثر یک ماه بعد از موعد مقرر (زمان های معین شده در این اساسنامه و یا مهلت های ابلاغی توسط هیات مدیره) از پرداخت حق عضويت خودداري نمايد، پس از تصویب موضوع در جلسه هیات مدیره، از طرف مسئولان انجمن صنفی با امضای یکی از صاحبان امضای مجاز (اوراق عادی) به وی اخطار کتبی داده می شود. چنانچه پس از اخطار کتبی( از طریق نمابر با دریافت رسید یا پست سفارشی)، حداکثر ظرف یک ماه اقدام به پرداخت حق عضویت معوقه ننماید، هيات مديره موظف است عضويت شخص مذکور را در انجمن صنفي به حالت تعليق درآورد. در هر صورت رفع تعلیق یا اخراج (به استثناء اعضای هیات مدیره) از اختیارات مجمع عمومی تشکل می باشد. (تعیین وضعیت اعضای هیات مدیره درخصوص تعلیق و مصادیق آن بر عهده بازرس انجمن صنفی است و در صورت تعلیق هیات مدیره با نظر مکتوب بازرس، عضو تعلیق شده از هرگونه مشارکت در اتخاذ تصمیمات انجمن صنفی تا تعیین تکلیف موضوع در مجمع عمومی محروم می شود).
  2. عدم رعایت تکالیف مصرح در این اساسنامه (به استثنای بند 5 همین ماده) با ذکر مصادیق از سوی هر یک از اعضا، سبب تعلیق ایشان می شود. در اعمال تعلیق عضویت اعضا، طی فرایند تشخیص توسط هیات مدیره و تایید توسط بازرس الزامی است.
  3. تشخیص و اعلام عدم رعایت مفاد این اساسنامه توسط اعضای هیات مدیره با ذکر مصادیق و ارایه مستندات بر عهده بازرس یا بازرسان است و در صورت عدم اقدام بازرس یا بازرسان یک چهارم اعضای انجمن صنفی می توانند با ارایه مستندات موضوع را به صورت مکتوب به وزارت اعلام نمایند. در این حالت وزارت پس از بررسی و احراز نقض مفاد اساسنامه توسط هیات مدیره مطابق مقررات اقدام متقضی را به عمل خواهد آورد.
  4. عدم رعایت مفاد این اساسنامه توسط بازرس با اعلام هر یک از اعضای هیات مدیره و یا  نماینده یک چهارم، اعلام به وزارت و حسب بررسی تشخیص نهایی وزارت سبب سلب عضویت بازرس می شود.
  5. صدور آرای قطعی از سوی مراجع قضایی کشور مبنی بر محرومیت از حقوق اجتماعی سبب سلب عضویت می شود.
  6. تعطیلی کارگاه و یا عدم اشتغال بیش از 3 ماه در فعالیت مربوط سبب سلب عضویت می شود.
  7. در صورتی که اعضای هیات مدیره، بازرس مشمول سلب عضویت شوند به طور خودکار سمت خود را از دست می دهند. لذا از تاریخ سلب عضویت حق ندارد به هیچ وجه در امور انجمن صنفی مداخله نمایند.
  8. با توجه به شرایط پیش بینی شده، تعلیق عضویت اعضا ( به استثنای اعضای هیات مدیره و بازرس انجمن صنفی) از اختیارات هیأت مدیره می باشد و انجمن صنفی موظف است موضوع تعلیق را کتباً و با ارسال از طریق پست سفارشی و یا نمابر و اخذ رسید به اعضای تعلیقی اعلام نماید. عدم اخذ رسید و یا عدم ارایه رسید پست سفارشی، به معنای عدم تعلیق تلقی می شود.
  9. تعلیق بازرس در چارچوب این اساسنامه برابر با سلب عضویت وی می باشد که با نظر وزارت و پس از دریافت مدارک و مستندات تخلف وی محقق خواهد شد.

ماده 9: منابع مالي انجمن صنفي و محل هزینه کرد آن

منابع مالی:

الف) وروديه: براي هر عضو که فقط يك بار از طریق واریز به حساب انجمن صنفی پرداخت می گردد و مبلغ آن توسط مجمع عمومي عادي معين مي شود.

ب) حق عضويت سالانه: مبلغ آن توسط مجمع عمومي عادي تعيین مي گردد و هر عضو مکلف است هر سال نسبت به واریز آن به حساب انجمن صنفی اقدام نماید.

كليه اعضا بايد حق عضويت خود را به حساب بانكي كه انجمن صنفي تعيين و اعلام مي‌كند، واريز و رسيد بانكي را به دفتر تشکل در ازای اخذ رسید تحویل نمايند. این حساب الزاماً باید به نام انجمن صنفی باشد.

مبالغي كه به عنوان وروديه و حق عضويت دريافت مي‌شود، قابل استرداد نيست.

ج) كمك ‌هاي مالي داوطلبانه

د) ساير منابع قانوني

فعالیت های اقتصادی انجمن صنفی که در راستای ارایه خدمات به اعضا انجام می شود نباید جنبه تجاری داشته باشد. درآمد حاصل از این فعالیت ها (عرضه خدمات به اعضا) بین اعضا تقسیم نمی شود. بدیهی است کلیه درآمدهای حاصل از خدمات مذکور و صرف آن ها که صرفا در توسعه اهداف انجمن صنفی مجاز است؛ از طریق حساب بانکی انجمن صنفی اعمال خواهد شد.

محل هزینه کرد درآمد:

 هيات مديره نمي‌تواند منابع مالي انجمن صنفي را خارج از حدود مقرر در اين اساسنامه به مصرف برساند.

اساسنامه انجمن